Mevrouw De Bruijn eindelijk weer thuis

Een comfortabel (t)huis

Wij streven naar een goed en geschikt (t)huis voor iedereen. Dit bereiken we onder andere door te zorgen voor voldoende comfortabele woningen, die zo veel mogelijk energiezuinig, gezond en toekomstbestendig zijn en passen bij de vraag en (zorg)behoefte van onze huurders. Vanuit dit streven is ook ons nieuwbouwproject ‘Wilhelminaplein Heinenoord’ opgezet. Hoe ervaren de nieuwe bewoners hun woning? Mevrouw De Bruijn vertelt haar verhaal…

Mevrouw De Bruijn kreeg op 9 april 2020 de sleutel van haar nieuwe woning aan het Wilhelminaplein in Heinenoord. Haar geluk kan niet op. Ze is dolblij dat ze na twee jaar eindelijk weer terug is op haar vertrouwde ‘hoekje’ en notabene in een compleet nieuw huis.

Echt (weer) thuis

“Ik ben zo blij dat ik weer terug ben,” vertelt mevrouw De Bruijn enthousiast. “Ik heb voor de sloop tien jaar op dit plekje gewoond. Het is werkelijk prachtig geworden. Het feit dat ik terug ben in mijn oude buurt is zoveel waard. Hier voel ik me thuis. Ik ben nu 82 en hoop hier nog jaren te kunnen genieten. Het is een fantastisch huis.”

Behaaglijk

De verschillende duurzame installaties zorgen voor een aangenaam en gezond binnenklimaat in de woning. Dit is voor ons een belangrijke voorwaarde voor comfortabel wonen. De nieuwe installaties waren voor mevrouw De Bruijn aan het begin wel even wennen. Inmiddels weet ze hoe alles werkt. Ze is vol lof: “Het is achteraf heel eenvoudig. Ik zat veel te veel aan de knoppen, maar dat hoeft helemaal niet. Eenmaal goed afgesteld wordt de temperatuur prima geregeld en is deze altijd precies goed. Terwijl het buiten warm is, is het binnen heerlijk aangenaam. Dat is extra fijn thuiskomen. Je hoeft ook niet meer alle ramen en deuren open te zetten voor een beetje verkoeling. Het voelt heel anders dan ik gewend ben. Veel behaaglijker. Ik vind het zo fijn wonen. Ik ben echt super tevreden.”

Een veilig gevoel

De woning is gebouwd volgens ‘Nul op de meter’ en gasloos. Dat is niet alleen duurzaam, maar verhoogt volgens mevrouw De Bruijn ook het veiligheidsgevoel: “Elektrisch koken is nieuw voor me, maar dat gaat me eerlijk gezegd prima af. Het voelt bovendien veiliger dan koken op gas. De ruimte zelf is ook veel comfortabeler. De opzet is ruim en de slaapkamer en badkamer zijn gelijkvloers. In de badkamer heb ik mijn eigen verhoogde toilet. Voor de visite is er een apart toilet. Dat is toch luxe? Ik kom zelden boven. De zolder is een heerlijke speelplek voor de kleinkinderen. De woning is van alle gemakken voorzien. De tuin is wel een beetje groot, maar dat weet je met een hoekwoning. Gelukkig krijg ik hulp van mijn zoon. Elke keer een stukje, dan komen we er wel.”

Aangepaste oplevering

De oplevering vond plaats tijdens de intelligente lockdown als gevolg van de coronacrisis. “We konden de nieuwe bewoners nu niet de aandacht geven die we graag hadden gewild,” vertelt Ilona Stooker, woonconsulent Sociaal Beheer. “Maar gelukkig overheerste het enthousiasme. Normaal lopen we samen met de nieuwe huurder(s) door de woning, zodat we ook meteen vragen kunnen beantwoorden en zaken kunnen toelichten. Nu lag alle benodigde informatie klaar op het keukenblok. Om het geheel toch nog een feestelijk tintje te geven hebben we als verrassing een chocoladesleutel klaargelegd. Ik ben blij dat we dit op een aangepaste manier met z’n allen voor elkaar hebben gekregen.”

Als woningcorporatie werken wij aan comfortabele en gezonde woningen, die energiezuinig en toekomstbestendig zijn en passen bij de (zorg)behoefte van onze huurders.