Kopen via HW Wonen

Een eerlijke kans voor iedereen

We streven naar een fijn (t)huis voor iedereen. Onze sociale insteek zie je ook terug in ons verkoopbeleid. Wanneer we een huurwoning aanbieden als koopwoning, dan gaat deze bij voorkeur naar mensen met een lager inkomen, die mogelijk net te veel verdienen voor een sociale huurwoning, maar op de verkoopmarkt achter het net vissen. Zo ook Lisette de Lange (24) uit Maasdam. Kopen via de reguliere weg bleek voor haar onmogelijk. Gelukkig viel haar oog op een woning van ons en heeft zij eindelijk haar eigen huis.

“Het voelt een beetje als een lot uit de loterij,” aldus een dolgelukkige Lisette. “Starters vallen op de woningmarkt vaak tussen wal en schip. Koopwoningen worden op dit moment zwaar overboden. Hier kom je als starter onmogelijk tussen. Tijdens de zoveelste zoektocht op Funda viel mijn oog op een koopwoning van HW Wonen. Groot voordeel is de vaste verkoopprijs, waardoor je in ieder geval niet te maken krijgt met het overbiedspel. Ik heb me aangemeld bij de verantwoordelijke makelaar en kreeg al snel kreeg ik bericht dat ik geselecteerd was. Na de eerste bezichtiging was ik meteen verkocht. Het huis ziet er echt super netjes uit en is goed onderhouden. Er was ook een bouwkundig rapport aanwezig en een lijst van aanpassingen die HW Wonen heeft gedaan. Ik kon er eigenlijk zo in. Alleen een likje verf op de muren om er echt mijn eigen huis van te maken was voldoende.”

Begin op tijd

“Ik had eerlijk gezegd onderschat dat het zo lastig zou zijn om als starter een woning te kopen. In mijn geval leek het gewoon onmogelijk. Zelfs nu de overdrachtsbelasting voor starters is afgeschaft. Het overbieden gaat gewoon door. De huizenmarkt is echt overspannen en aan huren had ik eigenlijk nooit gedacht. Ja, pas als kopen onmogelijk blijkt, maar dan ben je eigenlijk al te laat. Je hebt namelijk ook niet zomaar een huurhuis. Er zijn wachttijden. Daarom raad ik andere starters aan om echt op tijd te beginnen als je op jezelf wilt gaan wonen.”

“Ik adviseer starters om echt op tijd te beginnen als je op jezelf wilt gaan wonen. Of je nu wilt huren of kopen, je hebt echt niet zomaar een eigen huis.”