Een huurhuis dat voelt als eigen

“Elke dag voelt als thuiskomen”

Om van een huis een thuis te maken is het fijn als de woning qua indeling en inrichting past bij jouw persoonlijke smaak. We vinden het daarom belangrijk dat onze huurders enige keuzevrijheid hebben. Bijvoorbeeld als het gaat om de inrichting van de keuken of badkamer. Zo hebben Dirk en Bep den Tuinder in het verleden hun huurwoning zelf verbouwd. De verbouwing is inmiddels zeventien jaar geleden, maar elke dag voelt nog steeds als thuiskomen.

Zeventien jaar geleden verruilden Dirk en Bep den Tuinder hun koophuis in Nieuw-Beijerland voor een huurwoning aan de Pinksterbloemstraat in Klaaswaal. De overwaarde van hun koopwoning stopten ze voor een deel in het verbouwen van de huurwoning. “Mensen verklaarden ons voor gek, maar we wonen al jaren in een huis dat echt voelt als een thuis, zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over het onderhoud aan de woning,” aldus Dirk.

De blik vooruit

Dat was voor Dirk en Bep een belangrijke verhuisreden. “Ik was half vijftig en zag mezelf niet meer op een ladder staan om te schilderen,” licht Dirk toe. “Ik ben geboren en getogen in Klaaswaal en wilde graag nog een keer terug. En zo kwamen we via het systeem van de woonbonnen uiteindelijk hier terecht. We zijn maanden aan het klussen geweest. We hebben een nieuwe keuken geplaatst, de elektriciteit ingebouwd, schuifdeuren gemaakt, het toilet verplaatst en nieuwe radiatoren geplaatst. Uiteraard allemaal met toestemming van de toenmalige huurbaas. We hebben het meteen goed aangepakt, zodat we hier voor de rest van ons leven kunnen blijven wonen. Alles is gelijkvloers. We slapen beneden. Alleen de kledingkast staat op zolder. Als we de trap niet meer op kunnen, halen we die gewoon naar beneden.”

Verbijstering

“Mensen waren verbijsterd en dachten eerst dat we dit allemaal kregen. Maar toen ze hoorden dat we het uit onze eigen zak betaalden, was de verbijstering nog groter.” “Mensen vonden het zonde van het geld,” licht Bep toe. “Maar we deden dit niet voor de huurbaas, maar voor onszelf. Ik geniet nog elke dag van onze keuken. Eke dag voelt als thuiskomen. Dit huis past bij ons en is qua ruimte groot genoeg. “En ik heb al zeventien jaar geen verfkwast in mijn handen gehad,” voegt Dirk lachend toe. “Dat is ook wat waard!”

Wij gaan voor een goede en prettige dienstverlening die aansluit bij de behoeften van onze huurders. Een fijn thuis maak je samen. Naast een goed thuis zorgen wij voor verdergaande dienstverlening die hieraan bijdraagt.