500ste gelukkige huurder

Weer een dak voorzien van zonnepanelen

In 2019 zijn wij gestart met het plaatsen van zonnepanelen op onze huurwoningen. Zonne-energie speelt een bepalende rol in de energietransitie. De zon is een vrijwel onuitputtelijke energiebron en kan op termijn in een groot deel van de energiebehoefte voorzien. Door de zonnepanelen gratis aan te bieden aan onze huurders, hebben we de drempel om mee te doen aanzienlijk verlaagd. Hierdoor kunnen we onze woningen versneld verduurzamen. Op 27 juli 2020 werd de 500ste woning voorzien van zonnepanelen. Voor ons een mooie mijlpaal en een goede reden om de bewoonster, mevrouw Van Driel, in het zonnetje te zetten.

“Kijk eens wat mooi!” Mevrouw Van Driel wijst tevreden naar haar dak. De werknemers van installatiebedrijf Saman Groep zijn net klaar met het plaatsen van de zonnepanelen. “Je merkt dat er steeds meer interesse voor zonnepanelen komt,” weet mevrouw Van Driel. “Maar er kan maar één iemand de vijfhonderdste zijn en dat ben ik!” Haar ogen stralen. Ze is erg blij met ons aanbod. “Dit is snel verdiend. Het kost me niks en ik heb straks een lagere energierekening.”

Snel geregeld

Mevrouw van Driel ontving twee maanden eerder een brief van ons, met daarin de mededeling dat haar woning in aanmerking komt voor zonnepanelen. “Zo snel kan het dus gaan. Ik moet eerlijk toegeven dat ik er op dat moment niet heel erg mee bezig was. Mijn man is dementerend en ik had wel even wat anders aan mijn hoofd. Dan is het extra fijn als alles gewoon voor je geregeld wordt. Ook de plaatsing zelf ging super snel. Hooguit drie uur. Twee mannen werkten op het dak en één iemand verzorgde binnen de installatie. Alles verliep keurig netjes en ze boden na afloop zelfs aan om te stofzuigen. Dat hoefde niet hoor, maar het zegt genoeg over hoe zorgvuldig de klus wordt uitgevoerd.”

Taart

Tijdens de plaatsing waren verschillende vertegenwoordigers van HW Wonen en Saman aanwezig. Het was voor onze organisaties een bijzonder moment in de samenwerking voor een duurzame toekomst. “Het voelde wel een beetje als een feestje,” lacht mevrouw Van Driel. “Alleen jammer dat ik jullie geen koffie en taart kon aanbieden. Dat vervelende corona ontneemt een hoop, maar als dit voorbij is dan komen jullie nog maar een keer langs hoor. Bel dan wel even van te voren, want dan zorg ik dat ik genoeg taart in huis heb.” Wanneer wij mevrouw Van Driel aanbieden dat wij dan wel voor de taart zorgen, wil ze daar niks van horen. “Een taart kan er wel vanaf hoor, zeker nu ik die zonnepanelen heb, kan ik dat wel betalen. En trouwens, jullie hebben het gewoon verdiend hoor.”

Als woningcorporatie dragen werken wij met oog voor het milieu aan een samenleving waar toekomstige generaties ook een goed thuis vinden in de Hoeksche Waard.